Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Vlaamse basisscholen voeren 'boterhamtaks' in

Ouders met kinderen op Vlaamse basisscholen moeten vanaf september massaal een 'boterhammentaks' betalen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

De maatregel is een gevolg van de krappe budgettaire toestand van de gemeenten. Veel ouders, die 60 tot 270 euro per jaar extra moeten betalen, reageren boos.

In Hasselt bijvoorbeeld moeten kinderen die 's middags hun boterhammen in de gemeenteschool willen opeten daar vanaf september 25 cent per dag voor betalen. Dat heeft het stadsbestuur eerder deze week beslist. Eerder voerden onder meer Mechelen en Lanaken al zo'n bijdrage in.

  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.