Vlaamse homo in Oeganda vreest voor zijn leven

De Belg die deze week in Oeganda werd gearresteerd op beschuldiging van 'homoseksuele handelingen' en gistermiddag op borgtocht vrij kwam, vreest voor zijn leven. Dat heeft Steven D. laten weten aan VTM Nieuws.

De Vlaming woont al een tijd in Oeganda. Hij werd zondagnacht thuis gearresteerd op beschuldiging van homoseksualiteit. Dat is verboden in het Afrikaanse land.

Gisteren kwamen Steven D. en zijn Keniaanse vriend - die ook was opgepakt - op borgtocht vrij. De Belg is voorlopig ondergedoken, zijn vriend is het land uitgevlucht.

Op woensdag 5 februari beslist de politie of er voldoende bezwarende elementen zijn om de zaak voor te leggen aan een onderzoeksrechter.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de zaak met extra aandacht, omdat de feiten waarvoor de man werd opgepakt in België niet strafbaar zijn en vanwege het aspect van de mensenrechten.

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.