Volledig scherm
Na het nieuws over de zelfdoding werd de Snapchat-groep verwijderd. Iets later werd een nieuwe groep opgestart waarin andere jongeren te horen kregen dat ze 'de volgende' zouden zijn. © HLN/Tim Van Damme

Vlaamse tiener pleegt zelfmoord na online verspreiding naaktfoto

Een tiener uit de provincie Oost-Vlaanderen heeft zich gisteravond van het leven beroofd nadat er een naaktfoto van hem was verspreid op Snapchat. Nadat Glenn D.C. uit Ninove zijn bewuste foto had gezien, sprong hij voor een trein.

Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Glenn D.C. uit Appelterre ontdekte omstreeks 21.50 uur dat een naaktfoto van hem werd verspreid via een groep op Snapchat, de app die voornamelijk door jongeren wordt gebruikt om foto's en filmpjes door te sturen en te delen. Vlak daarna begaf de tiener zich naar het plaatselijke station waar hij zich voor een trein wierp. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar konden niets meer voor de jongen betekenen. 

'De volgende'

Wie er achter de Snapchat-groep zit, is niet duidelijk. Toen het nieuws rond de zelfdoding bekend raakte, werd de groep verwijderd. Iets later werd er echter een nieuwe groep opgestart, waar andere jongeren te horen kregen dat ze 'de volgende' zouden zijn. De lokale politie en de recherche van Ninove en het parket Oost-Vlaanderen voeren een grondig onderzoek naar de feiten.