Denk-lijsttrekker Tunahan Kuzu bracht woensdag zijn stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen in stembureau Laurens Woonzorglocatie De Wilgenborgh.
Volledig scherm
Denk-lijsttrekker Tunahan Kuzu bracht woensdag zijn stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen in stembureau Laurens Woonzorglocatie De Wilgenborgh. © ANP

Vlaanderen krijgt ook Denk

Het Nederlandse Denk krijgt waarschijnlijk navolging in Vlaanderen. Er is nu ook een Vlaamse migrantenpartij in de maak, naar het voorbeeld en succes van Denk. De nieuwe partij wil meedoen aan de Vlaamse gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in onder meer Gent, Antwerpen en Brussel. Initiatiefnemer is een ex-afgevaardigde van de Vlaamse socialistische partij (sp.a), Ahmet Koç.

 1. ‘Boete tot wel 9000 euro voor Nederlandse (17) die met nepcoronatest vliegtuig in wilde’
  zurich

  ‘Boete tot wel 9000 euro voor Nederland­se (17) die met nepcorona­test vliegtuig in wilde’

  Het Nederlandse meisje van 17 dat vorige week in Zwitserland werd opgepakt omdat ze haar quarantaine wilde ontvluchten met een nepcoronatest, moet zeer waarschijnlijk diep in de buidel tasten, meldt de openbaar aanklager van het Zwitserse jeugdstrafrecht aan deze nieuwssite. Op het negeren van de quarantainevoorschriften staat doorgaans een flinke geldboete tot maximaal 10.000 Zwitserse franc, omgerekend ruim 9000 euro.
 1. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari

 2. Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'
  Play

  Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'