Volledig scherm
© anp

Vleugel gevonden in verdwijngebied MH370

Op het eiland Reunion in de Indische Oceaan is een wrakstuk van een vliegtuig aangespoeld. Het zou gaan om een onderdeel van een Boeing 777. De gebeurtenis voedt de speculaties dat het om een wrakstuk van vlucht MH370 gaat, die verdween in dezelfde oceaan.

Het onderdeel dat aanspoelde op het eiland, lijkt sterk op een welvingsklep van een vliegtuig. Het is een verstelbaar onderdeel van de vleugel, waarmee het profiel kan worden aangepast. Dit zorgt voor een aanpassing in de liftkracht van het vliegtuig.

Het wrakstuk doet onmiddellijk denken aan een mogelijk onderdeel van vlucht MH370. De vlucht verdween in maart 2014 toen het van Kuala Lumpur naar Peking vloog. Het ging om een Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 inzittenden. Sindsdien is er niks meer vernomen van het vliegtuig.

Onderzoek: drie opties
Of het daadwerkelijk om een wrakstuk van de rampvlucht gaat, wordt op het moment onderzocht. Ondanks dat de onderzoekers nog geen sterke vermoedens hebben, wordt er rekening gehouden met drie opties. Het zou kunnen gaan om een onderdeel van een vliegtuig dat in mei 2006 aan de zuidkust van het eiland neerstortte. De tweede optie zou zijn dat het gaat om een vleugelstuk van een neergestortte Airbus A310 van de maatschappij Yemenia. Het stortte in juni 2009 neer toen het op weg was naar de Comoren. De laatste mogelijkheid werd al eerder aangehaald: rampvlucht MH370.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement