Volledig scherm
Uwe Benkel met de motor van het toestel. © epa

Vliegtuig en lichaam piloot WO II gevonden in Duitsland

Een toestel en het stoffelijk overschot van een Franse piloot uit de Tweede Wereldoorlog zijn zaterdag opgegraven in Duitsland. Dat heeft het Duitse persbureau DPA bekendgemaakt.

Quote

Ik zeg altijd een paar woorden tegen hem.

Werner Doll

Het betreft een Thunderbolt P47, die op 14 februari 1945 neerstortte in het Zuid-Westen van Duitsland, dicht bij de Franse grens. Het gevonden lichaam is van de toen 25-jarige Antoine Allard uit Parijs. 

Ooggetuige
De motor van het toestel werd gevonden door de Duitse hobbyist Uwe Benkel, die vaker naar wrakstukken zoekt. De plek stond al langer bekend als crashsite en er staat een monument ter gedenking van de omgekomen soldaten. De nu 77-jarige inwoner Werner Doll, die op zijn zevende ooggetuige was van de crash van Allard, bezoekt het monument vaak. ,,Ik zeg altijd een paar woorden tegen hem", vertelde hij aan het persbureau.

Op de plek waar het toestel en het stoffelijk overschot nu gevonden zijn, zijn een Franse vlag en bloemen geplaatst. De piloot wordt elders begraven.

Volledig scherm
De gevonden resten van de Thunderbolt. © epa
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement