Vliegtuig raakt brug en stort in rivier: zeker twaalf doden

UpdateZeker twaalf mensen zijn om het leven gekomen toen een passagiersvliegtuig met 58 mensen aan boord neerstortte in een rivier in Taiwan. Dat berichtten verschillende Taiwanese media.

Volledig scherm
© getty

Het toestel van TransAsia Airways zou volgens het Taiwanese persbureau CNA kort na het opstijgen een brug hebben geraakt. Er waren volgens lokale media vijf bemanningsleden en 53 passagiers aan boord, onder wie veel Chinese toeristen. 28 van hen zijn volgens het gemeentebestuur van Taipeh inmiddels gered en naar een ziekenhuis gebracht.

Op televisiebeelden is te zien dat het toestel deels is gezonken. Reddingswerkers in opblaasbare boten omringen het vliegtuig. Over het aantal vermiste personen bestaat onduidelijkheid. Mogelijk gaat het om tientallen mensen. Eerder werd door Taiwanese media gemeld dat veel passagiers zijn gered.

Op het moment dat het vliegtuig de brug raakte reed er net een taxi langs, die werd geraakt. Het is onbekend of de taxichauffeur gewond is geraakt.

Ongeval
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Het neergestorte toestel zou een turboprop-passagiersvliegtuig van het type ATR-72 zijn geweest. Het is niet de eerste keer dat een toestel van TransAsia in de probleem raakt. Vorig jaar vielen bij een crash in Taiwan 48 doden.

Volledig scherm
© AP