Vliegtuig terug naar Sydney na vechtpartij tussen passagiers

VIDEODe bemanning van een passagiersvliegtuig op weg van Australië naar Singapore heeft gisterenavond het toestel moeten omkeren, nadat een beschonken passagier een vechtpartij aan boord begon.

Het toestel van budgetmaatschappij Scoot is gisterenavond in Sydney geland, na een knokpartij tussen twee passagiers. Een van de twee had volgens medereizigers flink gedronken en viel anderen lastig.

Op een video-opname is te zien hoe twee mannen, zo'n twee uur na aanvang van de vlucht, met elkaar op de vuist gaan. Een van beiden wordt tijdens het handgemeen door de ander in een wurggreep genomen.

Shirt uitgetrokken

Volledig scherm
De dronken vechtersbaas wordt door passagiers en crew in bedwang gehouden. © Facebook/Rico David Garilli

Het lukt andere passagiers aanvankelijk nog de twee uit elkaar te halen. De dronken vechtersbaas praat wat met het cabinepersoneel, trekt dan zijn shirt uit en valt opnieuw een van de passagiers aan, meldt nieuwssite ABC.

De man wordt vervolgens in bedwang gehouden en in de boeien geslagen. De piloot besloot om het toestel te keren. De man die werd aangevallen raakte bij het voorval niet gewond, zo wordt gemeld.

De vliegmaatschappij, een dochter van Singapore Airlines, zegt het incident te betreuren. Na terugkeer in Sydney zijn de overige passagiers met verschillende vluchten naar Singapore gevlogen.