Volledig scherm
© AFP

Vliegtuigen op nieuwjaarsdag bijna in botsing boven Gent

Op de eerste dag van het jaar is een verkeersvliegtuig van Air France, op weg naar Amsterdam, boven de Belgische stad Gent bijna in botsing gekomen met een Egyptisch vrachtvliegtuig. VTM meldt vandaag dat de twee toestellen elkaar vooral door onachtzaamheid van de Egyptische bemanning rakelings kruisten op circa 6 kilometer hoogte.

De Airbus A320 van Air France had de daling naar Schiphol ingezet en de Egyptische Airbus A300 was opgestegen van het vliegveld van Oostende en vloog naar Caïro.

Volgens mensen betrokken bij het onderzoek negeerde de Egyptische bemanning drie keer instructies van de verkeersleiding om niet hoger te vliegen. Tot overmaat van ramp negeerde de bemanning ook een alarmsignaal dat afging omdat de de twee toestellen elkaar zo dicht naderden.

Volgens de Belgische omroep VRT naderden ze elkaar tot slechts 90 meter. Het onderzoek van de luchtvaartautoriteiten naar dit 'serieuze incident' loopt nog.

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.