ANP
Volledig scherm
© ANP

'Vluchteling levert meer op dan drugs'

Mede door de vluchtelingencrisis gaat wereldwijd momenteel meer geld om in de mensensmokkel dan in de drugshandel. Dat zegt woordvoerder Dennis Muller van de marechaussee vrijdag in De Telegraaf.

 1. Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantastische ontmoeting’

  Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantasti­sche ontmoeting’

  Premier Mark Rutte heeft een ‘fantastische’ ontmoeting met de nieuwe Britse premier Liz Truss gehad in Praag. ,,Ik ben echt onder de indruk’’, zei hij na afloop van de eerste top met de 44 leiders van bijna heel Europa. In de marge van die bijeenkomst spraken ze met elkaar onder meer over nauwere samenwerking op de Noordzee, over migratie en over voortzetting van hun inspanningen om Oekraïne te steunen.
 2. Vlaamse corona-experts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood’
  PREMIUM

  Vlaamse corona-ex­perts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood’

  Dagelijks zo'n honderd nieuwe coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Een toevloed van plus 32 procent in één week op de intensive care. ,,Dit is de achtste keer op rij dat de cijfers omhoog schieten. Of hier maatregelen bij horen, had een automatisme moeten zijn”, zegt de Belgische topviroloog Marc Van Ranst. Hoe kijken collega-viroloog Steven Van Gucht en intensivist Bart Nonneman naar de cijfers in hun land?