Volledig scherm
De noodopvang in Apeldoorn © Jeroen Pol

Vluchtelingen in Apeldoorn pikken het niet meer

UpdateVele tientallen vluchtelingen willen de komende nacht doorbrengen voor het stadhuis van Apeldoorn. Ze zijn naar het Marktplein gelopen vanuit de noodopvang naast Omnisport. Eerder weigerden ze uit  protest tegen de slechte omstandigheden in het kamp hun ontbijt en lunch.

Burgemeester John Berends van Apeldoorn heeft de vluchtelingen toegesproken.

Khaled Sabouni, één van de naar schatting 430 Syrische vluchtelingen in de noodopvang op de Voorwaarts stelt dat de vluchtelingen ontevreden zijn over de omstandigheden waarin zij verblijven. De vluchtelingen hebben steeds meer moeite met de opvang in tenten en de steeds verder verslechterende sanitaire voorzieningen.

Een afvaardiging van de vluchtelingen heeft dinsdag aan het begin van de middag ook al met de politie gesproken, die dinsdagochtend in het kamp zou zijn gekomen om de gemoederen te bedaren. De vluchtelingen eisen op zo'n kort mogelijke termijn een andere opvangplek.

Nijmegen
In oktober protesteerden vluchtelingen in het tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen ook tegen de voorzieningen in hun kamp. Zij vonden het verblijf in de tenten te koud en ze klaagden over de hygiënische voorzieningen. Als protest gingen de vluchtelingen in hongerstaking.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.