Volledig scherm
© ANP

Vluchtelingen met elkaar op de vuist in Heumensoord

Vluchtelingen op het tentenkamp van Heumensoord bij Nijmegen zijn in de nacht van maandag op dinsdag slaags geraakt. Zo'n 20 bewoners gingen met elkaar op de vuist in de grote verblijfstent. Dat gebeurde, nadat een dronken Eritreeër zich vervelend had gedragen tegenover een groepje kaartende Syriërs.

Volgens ooggetuigen bekogelden de vluchtelingen elkaar met stenen en gooiden met stoelen. Twee mensen zouden daarbij zodanig gewond zijn geraakt dat ze naar het ziekenhuis moesten voor behandeling. Bij de politie is daar echter niets van bekend, bericht De Gelderlander.

Bewaking
Aanvankelijk probeerde de bewakingsdienst van Heumensoord de orde nog zelf te herstellen. Toen dat niet lukte, werd de politie gealarmeerd. Vijf surveillancewagens werden naar het opvangterrein gedirigeerd. Amokmakers werden naar hun slaapruimte gestuurd, waarop de rust terugkeerde.

Emoties
Voor zover bij de politie bekend is, zijn er geen gewonden gevallen. ,,Wel is iemand onwel geraakt na het incident. Dat stond los van de vechtpartij. Mogelijk was het een gevolg van de emoties die hoog zijn opgelopen."

Volgens de woordvoerster heeft niemand aangifte gedaan. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, verantwoordelijk voor de orde op het terrein, wil zelf niet ingaan op het incident. ,,De woordvoering ligt in dit geval bij de politie", aldus een woordvoerder.