Volledig scherm
Vluchtelingen lopen met spandoeken als protest tegen de omstandigheden in de opvang in Nijmegen © AD

Vluchtelingen protesteren tegen condities opvang

UpdateBij het grote opvangcentrum voor vluchtelingen Heumensoord in Nijmegen protesteren vanmiddag enkele tientallen asielzoekers. Ze zijn ontevreden over de omstandigheden op het kamp.

Het kamp, waar in tentpaviljoens uiteindelijk drieduizend mensen komen te wonen, zou te koud en ongeschikt voor kinderen zijn volgens de vluchtelingen, nu de temperatuur 's nachts rond het vriespunt ligt. Ook klagen ze over de hygiënische omstandigheden en de maaltijden in de noodopvang. Als onderdeel van het protest zijn enkele tientallen demonstranten sinds vanochtend gestopt met eten.

Op Heumensoord bouwt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA een noodopvang voor 3000 mensen. Toen de eerste bewoners tien dagen geleden arriveerden, liepen al meteen zo'n dertig asielzoekers weg uit onvrede over het kamp.

  1. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

    Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

    Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.