Volledig scherm
Vluchtelingen lopen met spandoeken als protest tegen de omstandigheden in de opvang in Nijmegen © AD

Vluchtelingen protesteren tegen condities opvang

UpdateBij het grote opvangcentrum voor vluchtelingen Heumensoord in Nijmegen protesteren vanmiddag enkele tientallen asielzoekers. Ze zijn ontevreden over de omstandigheden op het kamp.

Het kamp, waar in tentpaviljoens uiteindelijk drieduizend mensen komen te wonen, zou te koud en ongeschikt voor kinderen zijn volgens de vluchtelingen, nu de temperatuur 's nachts rond het vriespunt ligt. Ook klagen ze over de hygiënische omstandigheden en de maaltijden in de noodopvang. Als onderdeel van het protest zijn enkele tientallen demonstranten sinds vanochtend gestopt met eten.

Op Heumensoord bouwt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA een noodopvang voor 3000 mensen. Toen de eerste bewoners tien dagen geleden arriveerden, liepen al meteen zo'n dertig asielzoekers weg uit onvrede over het kamp.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschuwing voor mogelijke pandemie
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschu­wing voor mogelijke pandemie

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.