Vluchtende dief maakt doodsmak door glazen pui

VideoEen dief in Australië maakt zich na de beroving van een 50-jarige vrouw snel uit de voeten. Zijn vluchtpoging verloopt echter minder gesmeerd dan hij voor ogen heeft. De dief knalt met een rotgang door de glazen pui en raakt voor een moment buiten westen. Een omstander probeert de man nog tegen te houden, maar de crimineel weet uiteindelijk toch te ontsnappen.

Het incident vond gisteren plaats in een winkelcentrum in Perth. Camerabeelden laten zien hoe de boef het op een rennen zet nadat hij een vrouw van haar tas had beroofd. Hij rent met volle kracht door de glazen deur en raakt knock out.

Omstanders, die zich niet bewust waren van de overval, schieten de man te hulp, maar al snel verschijnt er een handlanger van de dief in beeld die iedereen oproept de man met rust te laten.

Toen mensen eenmaal doorhadden dat de man vluchtte na een beroving probeerde omstander Jack Adams het duo te stoppen. De handlanger van de dief schreeuwde naar Adams dat hij een pistool had en dat hij zou schieten. Adams hield daarop de vluchtende dief voor zich als harnas, vertelt hij heldhaftig aan 3 News. 'Net zoals in de films'.

Volgens de politie in West-Australie zijn de dief en de medeplichtige uiteindelijk ontsnapt in een gestolen groene Lexus. De zoektocht wordt voortgezet.