Volledig scherm
Het winnende nummer: 58268. © AP

Voltallig Spaans dorp wint lotto, op één ongelukkige na...

Costis Mitsotakis moet zowat de ongelukkigste inwoner van Grañén zijn, een Spaanse dorpje in de provincie Huesca. De pechvogel kocht geen ticket voor de jaarlijkse megapot van de 'El Gordo' kerstloterij, de grootste en oudste ter wereld. Tientallen andere huishoudens, zeg maar het hele dorp, waagden wel hun kans en kunnen nu 720 miljoen euro verdelen onder elkaar.

Er waren bijna 1.800 winnende tickets in Grañén, elk met hetzelfde winnende nummer 58268 en elk goed voor om en bij de 400.000 euro. De loten kostten 20 euro per stuk. De burgemeester van Grañén heeft nog geen weet van wilde aankopen. 'Nieuwe Mercedessen zal je hier niet zo gauw aantreffen. De mensen gaan investeren in grond of misschien wel een nieuwe stoel.'

De tickets werden aan de man gebracht door huis-aan-huisverkoop. Mitsotakis had om een nog onbekende reden geen ticketje gekocht. Zijn ze niet op bezoek geweest? Had hij geen 20 euro voor een ticket of sloeg hij gewoon de deur dicht onder het mom van 'ik win toch nooit'?

 Niemand weet het voorlopig. Mitsotakis heeft overigens toch een beetje 'gewonnen'. Een stuk land dat hij al een tijdje tevergeefs probeerde te verkopen, is pas alsnog verkocht.