Volledig scherm
De vrouw tijdens haar verslaving en erna. © Reddit

Voor en na foto's laten zien wat crystal meth met je doet

Een trotse Amerikaanse man heeft op Reddit foto's gedeeld van zijn zus die in negentig dagen afkickte van de synthetische drug crystal meth, ook gekend als methamfetamine. De verschillen tussen voor en na zijn ongekend.

Het is algemeen bekend dat drugs een verwoestende uitwerking kunnen hebben op het lichaam. Dat wordt nogmaals kracht bijgezet door twee beelden van een vrouw die viraal gaan op social media.

,,Ik stel jullie mijn zus voor na 90 dagen zonder meth", schreef Reddit-gebruiker Wormguy666 bij de voor en na foto's. Op de linkse foto is de vrouw als magere blondine te zien terwijl ze verslaafd is. Haar huid is grauw en haar gezicht ingevallen. Een groot contrast met de foto rechts. Daarop straalt de vrouw met blosjes op haar wangen na het afkickprogramma. Om de metemorfose helemaal compleet te maken besloot ze ook nog haar blonde lokken bruin te verven.

Toen andere mensen op Reddit aan de man vroegen hoe hij zijn zus zover gekregen had, antwoordde hij: ,,Mijn familie heeft ingegrepen en ze was akkoord om naar een afkickcentrum te gaan."

Rechte pad
De vrouw woont nu bij haar liefdevolle familie waar ze volgens haar broer de beste zorgen krijgt. Ze is nu weer op het rechte pad maar dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. ,,Mijn zus loog tegen ons, stal van ons, maakte misbruik van ons, alles om aan drugs te komen. Ze heeft er nu duidelijk spijt van", vertelt de Reddit-gebruiker die naar eigen zeggen de toestemming van zijn zus had om de foto's op social media te plaatsen. Hij wilde hiermee tonen hoe trots hij op haar was en tegelijkertijd haar zelfvertrouwen opkrikken.

Zijn post op Reddit maakte heel wat los. Zijn bericht dat hij op 30 december plaatste, werd in twintig uur tijd al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Ook de Britse media, zoals de Daily Mail, verspreiden het verhaal en de bijhorende foto's.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”