Volledig scherm
PREMIUM
© Stan Bos

Voorverkiezingen in VS de ultieme vakantie voor veel Nederlanders

Amerika-adept Stan Bos dompelde zich een week lang onder in de voorverkiezingen van New Hampshire. Daar blijken nog veel meer Nederlandse politieke toeristen rond te lopen.

In The Rex, het intieme theater in het centrum van Manchester in New Hampshire, staat zestiger Liz te wachten op de komst van presidentskandidaat Joe Biden. Ze wil de voormalige vicepresident aan de vooravond van de verkiezingen in haar thuisstaat New Hampshire horen spreken. ,,Mijn schoonvader was de chauffeur van John F. Kennedy toen hij in 1960 campagne voerde in New Hampshire’’, vertelt ze. ,,En in 1976 was mijn schoonmoeder betrokken bij de campagne van Jimmy Carter. Maar wat leuk dat jij helemaal uit Europa bent gekomen om erbij te zijn. Waar komt die interesse in onze politiek vandaan?”

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.