Volledig scherm
De vrouw had het goud met tape in haar schoenen bevestigd. © Shutterstock

Vreemd lopende Russin betrapt met twee kilo goud in schoenen

Een Russische vrouw is bij een controlepost in Siberië betrapt met bijna 2 kilo goud in haar schoenen. Volgens de lokale autoriteiten probeerde ze acht goudstaven met een totale waarde van zo’n 5 miljoen roebel (71.000 euro) over de Chinese grens te smokkelen.

De vrouw viel op omdat ze op een vreemde manier liep. ,,De jonge vrouw zette haar ene voet op een onnatuurlijke manier voor de ander”, aldus een woordvoerder van de douanedienst. ,,De stukken goud waren aan de binnenzolen vastgemaakt met ducttape.”

De vrouw kon niet de vereiste documenten laten zien. De autoriteiten vermoeden dat het goud bestemd was voor een Chinese burger. Bij de Russisch-Chinese grens worden vaker goudsmokkelaars betrapt. In augustus nog werd een vrouw gepakt met tien goudstaven in haar schoenen.

  1. Zoon van oud-bondspresident Duitsland doodgestoken in privékliniek

    Zoon van oud-bondspresi­dent Duitsland doodgesto­ken in privékli­niek

    Fritz von Weizsäcker, de 59-jarige zoon van de voormalige president van de Bondsrepubliek Duitsland, is gisteravond doodgestoken. Dat gebeurde terwijl de gastro-enteroloog een lezing hield in een Berlijnse privékliniek. Plotseling stormde een man naar voren die meermaals op hem instak met een mes. Reanimatiepogingen mochten niet baten. De dader zou volgens de onderzoekers in een psychose hebben gehandeld en hen hebben verteld de arts te hebben vermoord ,,om wraak te nemen op de familie von Weizsäcker’’.