Volledig scherm
Pamela Hutchinson (links) en Ann Riess. © beeldbewerking AD

Vriendelijke oma ontpopt zich tot ijskoude moordenares: politie VS houdt klopjacht

De politie in Florida is met man en macht op zoek naar Ann Riess, een 56-jarige vrouw die ervan verdacht wordt eerst haar man te hebben vermoord en daarna een vrouw die op haar lijkt. Dat laatste zou ze hebben gedaan om de identiteit van het slachtoffer over te nemen.

Volledig scherm
De route die Reiss afgelegd heeft © videostill CBS

De zoektocht naar Riess vindt inmiddels in verschillende Amerikaanse staten plaats. Het vermoeden bestaat dat Riess nu in Corpus Christi, Texas is. Volgens de Amerikaanse politie is Riess gewapend en gevaarlijk, en kan ze snel weer gaan moorden 'als haar geld op is'. ,,Ze lacht en ziet eruit als eenieders moeder of oma", zei hulpsherrif Carmine Marceno volgens diverse media. ,,Maar ze is berekenend, doelgericht en een ijskoude moordenares."

Riess is moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleinkind. Ze heeft een verleden van gokproblemen. Vorige maand zou ze haar man hebben vermoord in de Amerikaanse staat Minnesota. Vervolgens vertrok ze naar Florida. Daar sloot ze vriendschap met de 59-jarige Pamela Hutchinson. Haar lichaam werd maandag gevonden op het strand bij Fort Myers. Volgens de politie is ze misschien al een paar dagen eerder overleden.

Gelijkenis

De gelijkenis tussen Hutchinson en Riess viel de politie op. Beiden zijn vrouwen van in de 50 met blond haar en een vriendelijke uitstraling. Volgens Marceno was het Riess precies daar om te doen. ,,Haar manier van opereren is vriendschap sluiten met vrouwen die op haar lijken, om vervolgens hun identiteit te stelen", zei hij op een persconferentie.

Na de vondst van Hutchinson's lichaam bleken haar geld, credit cards, identiteitskaart en auto verdwenen. Het vermoeden bestaat dat Riess in haar auto Florida heeft verlaten.

De politie in Minnesota was al sinds 23 maart op zoek naar Riess. Toen werd het lichaam van haar man David gevonden. Ze zou hem thuis hebben vermoord en 11.000 dollar van hem hebben meegenomen. Rechercheurs vermoeden dat Pamela Hutchinson met hetzelfde wapen is vermoord als David Riess.