De branden houden Australië al maanden in hun greep, zeker tien mensen kwam al om het leven.
Volledig scherm
De branden houden Australië al maanden in hun greep, zeker tien mensen kwam al om het leven. © EPA

Vrijwillige brandweerman komt om bij aanhoudende bosbranden Australië

Een Australische vrijwillige brandweerman is vandaag om het leven gekomen en twee zijn gewond geraakt toen hun bluswagen kantelde door extreme winden midden in de bosbranden.

De brandweerlieden bestreden een brand ongeveer 70 kilometer ten oosten van Albury in New South Wales, aldus de brandweer. Behalve in New South Wales kampt Australië met aanhoudende bosbranden in de staat Victoria en op het eiland Tasmanië.

Duizenden vakantiegangers zijn van een populaire toeristische plek in Zuidoost-Australië geëvacueerd omdat een hittegolf en sterke winden bosbranden in de regio aanwakkeren. Maar met temperaturen tot 40 graden en branden die delen van de hoofdweg afsluiten, kunnen veel toeristen en inwoners nu niet vertrekken.

De noodsituatie is de jongste ontwikkeling in de natuurbrandcrisis die Australië al maanden in de greep houdt. Inmiddels zijn zeker tien mensen om het leven gekomen en honderden huizen verwoest. Autoriteiten drongen er zondag bij ongeveer 30.000 toeristen op aan om East Gippsland te verlaten.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.