Volledig scherm
© Facebook

Vrouw (22) mag geen paarden meer houden na rijden uitgemergelde Thor

De 22-jarige Britse Charlotte McPherson mag tien jaar geen paarden meer houden omdat ze een zwaar ondervoed paard heeft bereden. De zaak kwam aan het licht nadat er foto's van haar en het uitgemergelde dier online verschenen.

Volledig scherm
© Facebook

Op de foto, die in maart op Facebook werd geplaatst na een paardenevenement, is te zien hoe de 22-jarige vrouw het ex-racepaard Thor berijdt. Door de deken die over de rug van het paard ligt, is niet direct te zien wat er aan de hand is. Op een selfie die McPherson later plaatste, is echter duidelijk te zien dat het dier zwaar ondervoed is. 

Dierenbescherming
De vrouw werd naar aanleiding van deze foto's door meerdere mensen aangegeven bij de dierenbescherming. De Engelse dierenorganisatie RSPCA schrok van de conditie van Thor toen ze hem aantroffen. ,,Thor zag er ongelofelijk dun uit en je kon ongeveer elk bot in zijn lichaam zien'', vertelt RSPCA-inspecteur Suzi Smith aan de Daily Mail.

Volledig scherm
© RSPCA

,,McPherson reed hem twee keer per week in deze conditie, zelfs tijdens een paardenevenement.'' Na onderzoek werd geconstateerd dat Thor veel pijn moet hebben gehad tijdens het rijden. Naast het feit dat hij veel te dun was had hij namelijk ook een aangetaste ruggengraat. 

Herplaatsing
McPherson is vervolgd voor het onnodig laten lijden van een dier, het niet onderzoeken en behandelen van zijn slechte gezondheid en hem in deze conditie te berijden. Naast haar tienjarig verbod om paarden te houden heeft de vrouw ook een boete en taakstraf gekregen. 

De organisatie zegt het te betreuren dat ze niet hebben gezien hoe Thor er toentertijd aan toe was. ,,We hebben een dierenarts die kijkt of alle paarden er goed aan toe zijn, maar door de deken hebben we het niet gezien'', aldus de organisator Neville Cope tegen de Daily Mail.

Thor is inmiddels opgeknapt en herplaatst. Suzi Smith: ,,Hij houdt van zijn nieuwe leven en als je hem nu ziet zou je niet geloven hoe hij er eerder dit jaar aan toe was.''

Volledig scherm
© RSPCA
 1. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.
 2. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.