Volledig scherm
Deze Lamington-cakejes zijn een 60-jarige Australische noodlottig geworden. © Shutterstock

Vrouw (60) sterft tijdens cakejes-eetwedstrijd voor ogen van publiek

Een 60-jarige vrouw is gisteren in het Australische Queensland overleden toen ze meedeed aan een wedstrijd waar in korte tijd zo veel mogelijk cakejes gegeten moesten worden. De wedstrijd werd georganiseerd tijdens de nationale feestdag Australia Day, die gisteren plaatsvond. 

De vrouw deed met enkele andere mensen mee aan de wedstrijd die geheel in het teken stond van het zo veel mogelijk eten van het bekende Australische gebakje ‘Lamington’. Een Lamington is gemaakt van boterkoek of biscuit en bedekt met een laag chocoladesaus en gerold in gedroogde kokosnoot. Ze worden meestal in kleine vierkantjes gesneden. 

Het noodlot sloeg gistermiddag plaatselijke tijd toe, terwijl de vrouw op het podium in flink tempo de cakejes aan het eten was. Volgens berichten op de Facebookpagina van het restaurant waar de eetwedstrijd plaatsvond had de vrouw het erg naar haar zin, tot ze naar adem begon te happen. In het restaurant waren op dat moment zo'n honderd mensen aanwezig die de deelnemers aan het aanmoedigen waren. 

Personeel van het restaurant waarschuwde direct een ambulance en heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren. Het mocht niet meer baten. Achteraf is duidelijk geworden dat de vrouw een hartaanval heeft gehad. 

Tragisch

Het restaurant, The Beach House Hotel in Hervey Bay (Queensland) schrijft op Facebook dat hun gedachten uitgaan naar de familie en vrienden van de vrouw. Ze spreken van een ‘tragisch incident’. Het personeel heeft professionele hulp gekregen na het overlijden van de vrouw. 

Onder de post van het restaurant reageren gasten ondertussen op het overlijden. Ook worden er beelden gedeeld van het eetfestijn, voorafgaand aan het noodlottige incident. Op de beelden is te zien hoe een grote groep mensen al juichend de cake-eters aanmoedigt. 

Eetwedstrijden zijn een bekend fenomeen tijdens Australia Day, waar wordt gevierd hoe het eerste Britse schip ooit in Australië aankwam. 

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’