Vrouw die auto Dijkhoff tegenhield nog in ziekenhuis

De vrouw die dinsdagavond voor de auto van staatssecretaris Dijkhoff in Oranje werd weggetrokken en viel, ligt nog in het ziekenhuis.  Hilda van der Heide, zoals de vrouw heet, brak haar elleboog.

Volledig scherm
Staatssecretaris Dijkhoff. © anp

Hilda kwam ten val toen een agent in burger haar wegtrok voor de auto van de vertrekkende staatssecretaris. Ze is woensdag geopereerd aan de botbreuk en ligt nog in het ziekenhuis.

Dijkhoff vindt het spijtig om te horen dat Hilda verwondingen opliep. Hij laat aan AD weten te hopen dat ze snel opknapt.

Woede
De komst van nog eens 700 asielzoekers naar het Drentse dorp zorgde dinsdagavond voor woede onder bewoners. Nadat staatssecretaris Dijkhoff met de auto vertrok, sprong Hilda uit Oranje voor de auto. ,,Dikke BMW", riep ze. Een agent in burger trok de bewoonster weg voor de auto, waarna zij ten val kwam. Woedende omstanders renden vervolgens naar de auto en sloegen tegen het voertuig aan.

Bewegende beelden van het incident kwamen al snel op internet terecht.

Dit artikel is ook verstuurd via Whatspp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 0611568540. Afmelden kan door AD uit te sturen.