Volledig scherm
Het tentenkamp in Vancouver werd na de vondst van het lichaam afgezet. © ap

Vrouw dood in tentenkamp Occupy Vancouver

Een vrouw is zaterdag (lokale tijd) dood aangetroffen in het tentenkamp van Occupy Vancouver. Dat meldden lokale media.

De jonge vrouw, haar precieze leeftijd is onduidelijk, werd aangetroffen in een tent. Hulpdiensten reageerden op een 'medisch spoedgeval', maar konden niets meer doen voor haar. 'We weten nog niet of ze een overdosis heeft genomen', aldus de woordvoerder van de hulpdiensten.

Kamporganisator Lauren Hill laat aan CBCNews Canada weten dat de vrouw inderdaad aan een overdosis is gestorven. Volgens haar is de dood van de vrouw het bewijs dat er meer aandacht voor drugsverslaafden in de stad moet komen.

De burgemeester van Vancouver heeft besloten dat het kamp zo snel mogelijk moet worden afgebroken. De toegang tot het tentenkamp is met politielinten afgezet.

  1. Bernie Sanders maakt verwachtingen waar met daverende overwinning in Nevada

    Bernie Sanders maakt verwachtin­gen waar met daverende overwin­ning in Nevada

    De Democratische kandidaat Bernie Sanders heeft volgens diverse Amerikaanse media de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada ruimschoots gewonnen. Onder meer Fox News, CNN en NBC News, stellen op basis van exitpolls en de eerste resultaten dat de senator van Vermont de grote winnaar is. Na het tellen van de stemmen in ongeveer tien procent van het aantal kiesdistricten staat de senator flink voor op zijn rivalen.