Volledig scherm
Drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman. © REUTERS

Vrouw drugsbaron El Chapo wil modemerk met naam man

De vrouw van de in februari in de Verenigde Staten veroordeelde Mexicaanse drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman heeft modeontwerpers gevraagd om voorstellen te doen voor een kledinglijn die de naam van haar man moet dragen.

Emma Coronel plaatste een oproep daarvoor op haar Instagram-account. ,,Ik nodig kledingontwerpers die net beginnen en deel willen uitmaken van het project, uit om met me samen te werken.

Coronel heeft de nog te lanceren modelijn ‘El Chapo Guzmán: JGL’ genoemd, maar ze heeft moeite de naam van haar man te registeren als handelsmerk. Volgens de autoriteiten is het geven van een naam van een crimineel aan een product een ‘inbreuk op de openbare orde, de moraliteit en goede manieren’. 

,,Mijn doel is mijn stijl en die van Joaquin te beschermen, maar iedereen een plezier te doen’’, aldus Coronel. Het is niet helemaal duidelijk wat ze daarmee precies bedoelt. Evenmin is helder wat kleding met de naam van ‘El Chapo’ (De Korte) precies kan toevoegen aan de hedendaagse mode, aangezien de gedrongen drugsbaron zich voornamelijk in smoezelige T-shirtjes een weg baande door de krochten van de misdaad. 

Mogelijk levenslang

De leider van het beruchte Sinaloakartel is in de VS in februari schuldig bevonden aan het runnen van een omvangrijke criminele onderneming, samenzwering, drugshandel, witwassen en wapenbezit. Hem hangt nu een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Mexico had hem in 2017 uitgeleverd aan de VS, nadat hij in eigen land herhaaldelijk uit de gevangenis was ontsnapt.

 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.
 3. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.