Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Vrouw in jarenlange coma baart kind, politie onderzoekt misbruik

De politie in het Amerikaanse Phoenix is een onderzoek begonnen naar mogelijk seksueel misbruik van een patiënt die al veertien jaar in een diepe coma ligt. De vrouw heeft een kind gebaard tot verbazing van onder anderen het verplegend personeel. 

Volgens de plaatselijke nieuwszender van CBS had niemand in de speciale zorginstelling - Hacienda Healthcare - in de gaten dat ze zwanger was tot vlak voor de geboorte van de baby. De vrouw was bezig met bevallen en verplegend personeel hoorde haar kreunen. Dat was op 29 december. Het kindje werd in goede gezondheid geboren.

De vrouw is meer dan 10 jaar geleden bijna verdronken en heeft toen het bewustzijn verloren. Ze heeft permanent zorg nodig en veel mensen lopen in en uit haar kamer, aldus een personeelslid. 

De instelling heeft onmiddellijk de regel in gevoerd dat een mannelijk personeelslid die naar een vrouwelijke patiënt moet, wordt vergezeld van een vrouwelijke collega. Hacienda Healtcare wilde tegenover Engelstalige media verder niet reageren op de zaak.