Vrouw in kritieke toestand na haaiaanval bij Great Barrier Reef

Een vrouw verkeert in kritieke toestand nadat ze door een haai werd gebeten toen ze aan het zwemmen was bij het Great Barrier Reef, aan de Australische oostkust. Dat melden de reddingsdiensten. 

De Australische toeriste raakte zwaargewond aan haar been en haar borst na de aanval woensdagavond in Cid Harbour, bij de zeer toeristische Whitsundayeilanden.

De 46-jarige vrouw uit Tasmanië werd gered door een spoedarts die toevallig in de buurt op een boot zat, meldt het Australische persagentschap AAP. De vrouw werd op de boot getrokken en de arts ontfermde zich over haar tot de reddingshelikopter arriveerde. 

Kritieke toestand

De vrouw werd in de nacht van woensdag op donderdag geopereerd en is nog steeds in kritieke toestand, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Bij de Whitsundays leven verschillende soorten haaien. De meeste soorten, zoals de witpunt- en zwartpunthaai, worden echter niet als gevaarlijk beschouwd.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock
  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.