'Vrouw in minirok opgepakt in Saudi-Arabië'

VideoDe vrouw die zorgde voor consternatie in Saudi-Arabië door in een minirok en kort shirt rond te lopen, is opgepakt. Dat meldt de staatszender Al Ekhbariya. 

Het zou gaan om een uit Saudi-Arabië afkomstig model dat zichzelf 'Khulood' noemt. De video die op Snapchat verscheen waarin zij enkele seconden loopt en zich dan omdraait, is gemaakt in het historische centrum van Ushaiger. De kleine plaats ligt in de provincie Najd, een van de meest conservatieve regio's van Saudi-Arabië. 

De politie heeft de vrouw gearresteerd voor het dragen van 'suggestieve kleding'. Wat haar te wachten staat is niet bekend, maar volgens de wet zijn vrouwen in Saudi-Arabië verplicht een abaya te dragen: een lange, donkere en zeer wijde jurk en een hoofddoek. Het bedekken van het gezicht is niet verplicht, maar veel vrouwen laten alleen de ogen onbedekt. 

Ivanka

De video werd kort na plaatsing opgepikt door verschillende twitteraars, waar het direct voor discussie zorgde. Veel Arabische vrouwen prezen de jonge vrouw om haar moed om zich op deze manier te tonen. Anderen, onder wie enkele Arabische journalisten, riepen op om haar op te sporen en te arresteren.

Veel mensen wezen op het feit dat Ivanka en Melania Trump geen abaya droegen in mei, tijdens hun bezoek aan het diep religieuze land.

Volledig scherm
Op Snapchat dook een video van een jonge vrouw op die in een rok en kort shirtje door de straten van het oude Saudi-Arabische stadje Ushaiger loopt. © Still uit video