Volledig scherm
Katie Quackenbush op de politiefoto die na haar arrestatie werd gemaakt. © Metro Nashville Police Department

Vrouw in Porsche schiet zwerver neer die klaagt over herrie

Een jonge vrouw uit het Amerikaanse Nashville moet zich voor de rechter verantwoorden omdat ze vorige maand midden in de nacht een zwerver neerschoot. De twee kregen ruzie omdat de vrouw met haar auto zijn nachtrust verstoorde. 

De 26-jarige Katie Quackenbush stond op 26 augustus met haar Porsche Cayenne geparkeerd langs de kant van de weg in haar woonplaats Nashville. Ze zat op dat moment in de auto harde muziek te luisteren, samen met een vriendin. De 54-jarige Gerald Melton, een dakloze man uit Nashville, lag een paar meter verder te slapen in een portiek. 

De man werd wakker van het lawaai en besloot de bestuurster te vragen om de muziek uit te zetten. Ook zou hij last hebben gehad van de uitlaatgassen van de auto. Op het verzoek werd geen gehoor gegeven door Katie, en na enige tijd ontstond er een flinke woordenwisseling, meldt de Metropolitan Nashville Police in een verklaring.

Volgens de politie stapte de vrouw tijdens de ruzie uit haar auto en schoot Melton twee keer neer. Daarna zette ze het samen met een vriendin op een lopen. De dakloze man lieten ze achter op straat. Het stel werd even later opgepakt. 

Bedreigd

De vader van Quackenbush verklaarde later tegenover de lokale krant Tennessean dat zijn dochter zich bedreigd voelde door Melton. ,,Hij bedreigde haar en zij vertelde hem dat ze een wapen had. Vervolgens is ze uitgestapt, heeft twee waarschuwingsschoten gelost toen hij op haar af kwam lopen, en is toen weggerend." Volgens de vader wist zijn dochter niet dat ze Melton had geraakt. ,,Zoiets zou ze nooit doen. Ze voelde zich ernstig bedreigd en ze was bang."

Katie, moeder van een zoontje van vijf, is op dit moment vrijgelaten op een borg van 25.000 dollar. Begin oktober staat zij voor de rechter. Haar vriendin die ook in de auto zat, wordt niet vervolgd. De dakloze Gerard Melton ligt nog met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Hij is wel buiten levensgevaar.