Vrouw maakt foto en sloopt voor 175.000 euro kunst

VideoEen vrouw maakte een wel hele dure foto op de tentoonstelling in The 14th Factory in Los Angeles. In een poging zo gunstig mogelijk op de kiek te komen duwde ze per ongeluk een sokkel om. De overige kunstwerken gingen als dominostenen tegen de vlakte. 

De vrouw was op de tentoonstelling 'Hypercaine' van de Britse kunstenaar Simon Birch. De man had liefst zes jaar nodig om de zestig kronen klaar te krijgen. Net toen hij ze allemaal kon tonen aan het publiek, gebeurde dit. 

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe minstens tien sokkels omvallen. Volgens het museum zijn drie kunstwerken permanent beschadigd. De schade loopt op tot wel 200.000 dollar (175.000 euro). Hoe het nu verder moet met de tentoonstelling en wat de gevolgen zijn voor de vrouw, is niet duidelijk.

Lees verder onder de foto. 

Volledig scherm
Het kunstwerk in betere tijden. © SB

Het is overigens niet de eerste keer dat een kunstwerk sneuvelt door fotograferende bezoekers.  In het Hirshhorn Musuem in Washington D.C brak een lichtgevende pompoen toen een onoplettende bezoeker zichzelf wilde vereeuwigen in een ruimte vol glazen kunstwerken. 

Bij het Amsterdamse Van Goghmuseum is het maken van foto's en selfies niet toegestaan. Wie dat tóch wil, kan terecht bij de zogenoemde selfiewalls en in de entreehal.