Volledig scherm
© Interpol

Vrouw met geheugenverlies vraagt internet om hulp

Hoe ze in het ziekenhuis beland is, daar heeft deze vrouw geen flauw benul van. Door haar geheugenverlies weet ze zelfs niet eens meer wie ze is. Sam, zoals ze voorlopig genoemd wordt, richt zich nu tot het internet om zowel haar identiteit als haar familie terug te vinden.

Toen de vrouw op 1 februari teruggevonden werd in Carlsbad, ten noorden van de Amerikaanse stad San Diego, werd ze meteen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens het personeel spreekt ze met een Australisch of Brits accent. Interpol zette haar intussen op de lijst van vermiste personen.

Sommige dingen lijkt de dame zich wel nog te herinneren, zoals het ontbijt in een biologisch restaurant in Perth in Australië.

Dromen

'Ik heb gedroomd over Hawaï, ik woonde daar in een modern huis. Zowel Australië als Hawaï klinken me heel vertrouwd in de oren', aldus de vrouw.

'Sinds mijn verblijf in het ziekenhuis ben ik alleen', schrijft Sam op de Facebookpagina Found Woman With Amnesia - Help Her Find Her Family. 'Ik weet niet meer hoe ik in het ziekenhuis beland ben (door brandweermannen blijkbaar) en waar ik daarvoor was.'

We are investigating this picture thank you all who have sent this to me.... If you pm me please be as detailed as...

Posted by Found Woman with Amnesia-Help Find Her Family on  dinsdag 30 juni 2015

Tumor

Het geheugenverlies is allicht het gevolg van een tumor op haar eierstokken, die zo groot is als een volleybal. 'Volgens de dokters zit het er misschien al vijf jaar, vandaar dat ik zo vergeetachtig geworden ben. Het enige waar ik zeker van ben, is dat ik geloof in God. Toen ik wakker werd, voelde het aan alsof iemand zijn armen rond mij gelegd had. Ik voelde Hem, ik was niet alleen.'

Sam heeft inmiddels een operatie achter de rug, intussen is ze al drie weken uit het ziekenhuis. Haar strijd tegen de eierstokkanker gaat echter onverminderd verder. 'Ik heb chemo gekregen en ben al mijn haar verloren', zegt ze op Facebook. 'Het ziet er niet goed uit. Ik hoop dat mijn familie snel gevonden zal worden.'

De vrouw is 1,70 meter groot, weegt 91 kilogram en spreekt ook een beetje Frans. Toen ze gevonden werd, droeg ze een marineblauw T-shirt met ankers op, een korte broek in dezelfde kleur en bootschoenen van het merk Sperry.