Volledig scherm
© Bakersfield Police Department

Vrouw smokkelt 6000 dollar aan gestolen kwartjes in kinderwagen

In de Amerikaanse staat Californië is een vrouw opgepakt die 6000 dollar aan gestolen kwartjes vervoerde in een kinderwagen. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

De vrouw liep per toeval tegen de lamp in de stad Bakersfield, toen het agenten opviel dat de vrouw moeite had het wagentje vooruit te duwen. Bij nadere inspectie bleek ze geen kind te vervoeren, maar ruim 6000 dollar (ruim 5444 euro) aan kwartjes, bericht een lokale krant.

De 29-jarige vrouw probeerde naar verluidt nog weg te rennen, maar kon worden opgepakt. Ze wordt onder meer verdacht van inbraak, drugsbezit en verzet tegen haar arrestatie.

Het muntgeld dat ze vervoerde bleek gestolen te zijn uit een woning. De buit van de vrouw is teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. Het is niet bekendgemaakt waarom die 6000 dollar aan kwartjes in huis had. Wel is duidelijk waarom de vrouw moeite had haar buit te vervoeren in de ‘vluchtwagen’. De muntjes wegen 5,67 gram per stuk. Volgens data van US Mint (het muntendepartement van het Amerikaanse ministerie van Financiën) zouden die munten samen meer dan 136 kilogram wegen.

  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.
  2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.