Volledig scherm
© thinkstock

Vrouw verdiende fortuin met inruilen nephandtassen

De 41-jarige Praepitcha Smatsorabudh is in de Verenigde Staten veroordeeld voor het plegen van handtassenfraude. De vrouw kocht peperdure tassen in warenhuizen en bracht vervolgens met het bonnetje nepexemplaren terug. De echte tassen verkocht ze op internet. Ze verdiende zo bakken met geld.

Tassen van merken als Gucci, Burberry en Céline brachten per stuk rond de 2.000 euro op. Op Instagram plaatste de vrouw foto's van de tassen, met 'echtheidsgarantie', aldus de onderschriften. Andere foto's op sociale media laten haar luxe leventje zien. De Thaise vrouw woonde in Arlington in de staat Virginia en werkte als lerares.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie bracht Smatsorabudh neptassen terug naar meer dan 60 winkels in 12 staten tussen het einde van 2014 en het einde van 2015. Bij één van de warenhuizen, TJ Maxx, bracht ze 226 tassen terug. Ze werd opgepakt nadat een undercover agent zich voordeed als koper van een luxe handtas.  

In haar huis werden na haar arrestaties 572 handtassen gevonden, zowel echte merktassen als nepexemplaren. De vrouw werd deze week veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf, meldt de Daily Mail. Ze moet ook al het geld terugbetalen dat ze gestolen heeft. 'Wat ik heb gedaan was fout, ik verdien gevangenisstraf', zei Smatsorabudh in de rechtszaal na haar veroordeling.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.