Vrouw vermiste oud-topman Philips spreekt: ‘Hij stapte mogelijk in foute taxi’

videoDe in Kenia vermiste voormalig Philips-topman Tob Cohen (69) is voor zijn verdwijning mogelijk in een ‘foute’ taxi of Uber gestapt. Dat suggereert zijn echtgenote in een interview met een Keniaanse nieuwszender. Daarin schetst ze een weinig rooskleurig beeld van haar echtgenoot en reconstrueert ze de laatste uren met de golfmagnaat en oud-topman in Oost-Afrika.

Cohen was opgewekt toen hij op zaterdag 20 juli opstond, zo vertelt zijn vrouw Sarah Wairimu Kamotho, van wie hij overigens wilde scheiden en die hij heeft beschuldigd van mishandeling.

,,Tob nam zoals gewoonlijk een glas melk, ging naar het terras, rookte een paar sigaretten – hij was een kettingroker – en kwam daarna de keuken weer in’’, aldus de vrouw. ,,Hij vertelde dat hij moe was van de advocaten die hem bijstaan in de echtscheidingsprocedure en de zaak waarin hij mij – valselijk – beschuldigt van mishandeling. De twee advocaten bleven volgens hem maar zeuren om geld. Daarop zei ik: dat heb je aan jezelf te danken, city boy - mijn bijnaam voor hem. Ik opperde om andere advocaten te nemen, maar dat wilde hij niet’’, zegt de Keniaanse terugblikkend.