Afghaanse studentes in Kaboel demonstreerden op 11 september vóór de nieuwe regels van de taliban die vrouwen verplichtten om zwarte bedekkende kleding te dragen.
Volledig scherm
Afghaanse studentes in Kaboel demonstreerden op 11 september vóór de nieuwe regels van de taliban die vrouwen verplichtten om zwarte bedekkende kleding te dragen. © EPA

Vrouwelijke studenten Kaboel niet welkom ‘tot een islamitische sfeer is gecreëerd’

Waar Afghaanse vrouwen eerst nog onder strenge restricties door mochten studeren na de machtsovername door de taliban, heeft de nieuwe rector van de universiteit van Kaboel aangekondigd dat vrouwen voor nu niet meer welkom zijn om te studeren of te werken.

  1. Belgische Manchester City-fan (63) ‘voor dood achtergelaten’ na brute aanval

    Belgische Manchester City-fan (63) ‘voor dood achtergela­ten’ na brute aanval

    Een 63-jarige Belgische fan van Manchester City is gisteravond na de wedstrijd tegen Club Brugge voor dood achtergelaten op een parkeerplaats in Drongen, een dorpje bij Gent. Dat gebeurde nadat hij werd aangevallen door supporters van Club Brugge. De man had samen met 233 andere Belgische City-supporters de Champions League-wedstrijd bijgewoond in het Jan Breydelstadion. De zestiger vecht momenteel voor zijn leven.