Een winkel in Manhattan (New York verkoopt chirurgische mondmaskers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een winkel in Manhattan (New York verkoopt chirurgische mondmaskers. © REUTERS

VS in spagaat door corona: kiezen voor volksgezondheid of de economie?

Amerika wordt economisch zo hard geraakt door het coronavirus, dat het Witte Huis begint te overwegen de lockdown snel te beëindigen. Volgens president Donald Trump is het middel erger dan de kwaal.

In het filiaal van warenhuis Target in Davis, een stadje in Californië, is het extra druk bij de klantenservice. Isaiah Simmons bemant de balie en ziet veel ‘ongewone retouren’, vertelt hij aan de telefoon. ,,Zonder bon, oudere items. Dingen die we al een maand of drie, vier niet meer verkopen. Veel mensen proberen te retourneren wat ze kunnen, om nog wat geld terug te krijgen’’, merkt de student. Hij is zo schappelijk mogelijk, zegt hij, want deze mensen hebben alle contanten nodig om deze tijd door te komen.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.