Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

VS legt 'zoete e-sigaret' aan banden

De Amerikaanse overheid gaat de verkoop van vloeistoffen met een zoet smaakje voor elektronische sigaretten aan banden leggen. Vloeistoffen met een fruit- en snoepsmaak mogen voortaan alleen worden verkocht in speciaalzaken en niet meer in supermarkten, benzinestations en andere 'gewone' winkels. 

De zoete vloeistoffen zijn vooral populair onder jongeren. De gezondheidsautoriteiten maken zich hierover zorgen. Zonder beperkende maatregelen ligt er volgens hen een ,,nieuwe nicotine-verslavingsgolf'' op de loer. Daarom worden ook maatregelen overwogen waarmee de leeftijd van de koper kan worden gecontroleerd. 

Het gebruik van e-sigaretten onder tieners is vorig jaar in de VS met 75 procent toegenomen. Een overheidsmedewerker laat de New York Times weten dat details van de plannen volgende week bekend zullen worden gemaakt. De smaken menthol en mint zullen nog wel op verschillende plekken verkrijgbaar blijven. De autoriteiten zijn bang dat als deze smaken ook alleen nog maar verkrijgbaar zijn in speciaalzaken, rokers dan weer zullen teruggrijpen naar de gewone sigaret met mentholsmaak. 

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.