De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (foto) wordt in de Verenigde Staten niet vervolgd voor zijn rol bij de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.
Volledig scherm
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (foto) wordt in de Verenigde Staten niet vervolgd voor zijn rol bij de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi. © ANP / AFP

VS vervolgt Saudische kroonprins niet voor moord Khashoggi, onbehagen over gang van zaken

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman wordt in de Verenigde Staten niet vervolgd voor zijn rol bij de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi, die in de VS werkte en het Saudische regime bekritiseerde. De rechtbank verwerpt een rechtszaak omdat de kroonprins als premier van Saudi-Arabië onschendbaarheid geniet.

  1. Turkije roept Nederlandse ambassadeur op het matje na sluiting consulaat in ‘psychologische oorlog’

    Turkije roept Nederland­se ambassa­deur op het matje na sluiting consulaat in ‘psycholo­gi­sche oorlog’

    Turkije heeft de ambassadeurs van negen westerse landen op het matje geroepen wegens de sluiting van hun consulaten. Onder die landen zijn ook Nederland, de VS, Zweden, Duitsland en Frankrijk. De landen sloten hun consulaten afgelopen dagen uit veiligheidsoverwegingen. In het land heerst woede richting westerse diplomaten na protesten met koranverbrandingen en -verscheuringen in onder meer Stockholm en Den Haag.