AFP
Volledig scherm
© AFP

VS zet tien Russen uit als straf voor beïnvloeding verkiezingen

De VS heeft tien medewerkers van de Russische ambassade in Washington uitgewezen en tegen meer dan dertig Russen of Russische instellingen sancties afgekondigd. Het zijn volgens Washington maatregelen wegens Russische pogingen de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar te beïnvloeden.

  1. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.
  1. Moskou boos over Bidens harde uitspraken over Poetin: ‘Nooit iets voorgevallen zoals dit’

    Moskou boos over Bidens harde uitspraken over Poetin: ‘Nooit iets voorgeval­len zoals dit’

    Het Kremlin heeft met verbazing kennisgenomen van enkele opmerkelijke uitspraken van Joe Biden. De Amerikaanse president bevestigde aan een nieuwszender dat Poetin ‘een moordenaar’ was en beloofde dat Rusland een ‘prijs zal betalen’ voor vermeende bemoeienis met de verkiezingen. Volgens het Kremlin wil Biden de relatie tussen Moskou en Washington ‘duidelijk niet verbeteren’. ,,In de geschiedenis van de Russisch-Amerikaanse betrekkingen waren er nog nooit uitspraken zoals die van Biden. Nooit is iets voorgevallen zoals dit.’’