Toenmalig koning Juan Carlos en koningin Sofía van Spanje worden in 1998 warm ontvangen door dan nog koningin Beatrix, die haar verjaardag viert.
Volledig scherm
PREMIUM
Toenmalig koning Juan Carlos en koningin Sofía van Spanje worden in 1998 warm ontvangen door dan nog koningin Beatrix, die haar verjaardag viert. © Hollandse Hoogte / Capital Photos

Waar kan de Spaanse oud-koning heen? Deze landen zijn de grootste kanshebbers

In Spanje is hij niet welkom meer, maar waar moet de voormalige koning naartoe? Juan Carlos heeft warme banden met de Oranjes, toch is het waarschijnlijker dat hij naar Portugal gaat.

 1. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader verbannen
  PREMIUM

  Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelen­de vader verbannen

  Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) brokkelt langzaam af. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten joeg, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld overhevelen naar Spanje. Voor de Spanjaarden hoeft de monarchie niet meer.
 2. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoeken natuurlijk gedrag'
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoe­ken natuurlijk gedrag'

 2. Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'
  Play

  Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'