President Donald Trump.
Volledig scherm
PREMIUM
President Donald Trump. © REUTERS

Waarom er in de VS twijfels rijzen over de motieven van Trump

In de VS rijzen twijfels over de motieven van de regering Trump om op Iraakse grond een Iraanse generaal uit te schakelen. De gevolgen zijn aanzienlijk: Irak wil dat de Amerikaanse troepen vertrekken en de strijd tegen Islamitische Staat is stilgelegd.

Trump nam het besluit om Qassem Soleimani om te brengen tijdens zijn kerstvakantie in Florida. Onder meer minister van defensie Mark Esper en de hoogste Amerikaanse generaal Mark Milley reisden naar zijn resort Mar-A-Lago om hem bij te praten over verschillende mogelijkheden om te reageren op Iraanse agressie.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.