Paus: Urbi et Orbi op een leeg Sint Pietersplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Paus: Urbi et Orbi op een leeg Sint Pietersplein. © Videostill

Wanhoop in Italië: Wéér 969 nieuwe slachtoffers, waarom zitten we binnen als het toch niet helpt?

dagboek ItaliëDe coronapandemie blijft een ravage aanrichten in Italië. Het aantal slachtoffers op één dag is hoger dan ooit. Paus Franciscus vraagt in een indrukwekkend gebed op het Sint Pietersplein God de pandemie te stoppen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome.

Zoals elke dag wachtte ik vrijdag rond 18.00 uur op de nieuwe cijfers van de Protezione Civile, ze kwamen wat eerder dan gebruikelijk. Hoopvol pakte ik mijn telefoon om het pushbericht van Corriere della Sera te bekijken.: 969 nieuwe slachtoffers, was de kille boodschap.

Ik voelde tranen prikken achter mijn ogen. Een mokerslag. Na een week waarin het aantal besmettingen en het aantal slachtoffers zich leek te stabiliseren en zelfs wat leek te dalen, kwam die boodschap hard aan. Heel hard. Ik kón even niet meer. Het was teveel. Dat bij dat getal de vijftig slachtoffers van Piemonte van de dag ervoor waren opgeteld en dat het dus ‘maar’ om 919 nieuwe coronadoden ging, was een onbetekenend detail.

  1. Nederlandse toeristen toch welkom in Griekenland, reizigers uit risicogebieden worden getest

    Nederland­se toeristen toch welkom in Grieken­land, reizigers uit risicoge­bie­den worden getest

    Griekenland gaat reizigers bij aankomst testen op het coronavirus als ze vertrokken zijn vanaf een vliegveld in een risicogebied. De Griekse autoriteiten baseren zich daarbij op gegevens van het Europese luchtvaartagentschap EASA, dat een lijst bijhoudt met luchthavens die zich bevinden in gebieden waar de kans op overdracht van het virus groot zou zijn. Daar staan nu ook de belangrijkste Nederlandse vliegvelden op, bijvoorbeeld Schiphol.