3,3 miljoen kinderen lijden honger of zijn ernstig ondervoed.
Volledig scherm
3,3 miljoen kinderen lijden honger of zijn ernstig ondervoed. © AP

Wanhoop om ‘hongertsunami’ Afghanistan: ‘Ouders verkopen hun kind om aan eten te komen’

De voedselcrisis in Afghanistan wordt steeds nijpender. Bijna 23 miljoen Afghanen lijden honger of zijn ondervoed. Onder hen ruim 3 miljoen kinderen. Internationale organisaties smeken om hulp, nu de koude winter invalt.

90 reacties

 • nico Westra

  3 weken geleden
  Volgens mij is het in noord korea niet veel beter , dus waarom we Afghanistan erger vinden ? Komt vast door de foto's
 • H.A Meijers

  3 weken geleden
  Tuur: helemaal mee eens. Ik vraag de Grote Baas Boven of Hij de stakkers wil helpen en hoe wij daarin een rol mogen spelen. Ik hoop vurig dat iedereen nu eens aan een ander denkt ipv wintersport en volvreten. Ik hoop oprecht dat zij goed geholpen worden zalig kerstfeest Tuur
 • den haaggstar transvaal

  3 weken geleden
  Aan de reacties te zien is een warme hart in Nederland ver
 • Tuur Claessens

  4 weken geleden
  Ik kijk, net als u misschien, wel eens met een schuin oog naar de hemel en vraag hardop of de Grote Baas zijn grondpersoneel flink tot de orde zou willen roepen. Hoe is het toch mogelijk dat wij als mens zijnde vele kinderen later verhongeren vanwege een boek dat ongeveer 600- en 2000 jaar geleden is geschreven. Terwijl velen van ons in het vrije westen aan een overvolle kersttafel zitten en tegen overgewicht vechten, vechten velen elders voor het leven van hun kind. Hoe lang nog ?
 • Peter Serný

  4 weken geleden
  Stja weer triest zo rond de kerst....
 1. Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaatschap aan

  Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaat­schap aan

  In een toespraak van twee uur in de Amerikaanse staat Arizona heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump gesproken over problemen in de VS, waaronder de pandemie, inflatie en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij herhaalde zijn bekende beschuldiging dat de verkiezingen van 2020 ,,gestolen” zijn. Maar Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn bij de presidentsverkiezingen van 2024.