Volledig scherm
© afp

Wanhopige moeder laat kinderen sterven in huisbrand

Een Franse vrouw heeft bekend haar huis in brand te hebben gestoken, waarbij haar twee kinderen om het leven kwamen. De tragedie had plaats in Pau. De vrouw vertelde aan de politie in het ziekenhuis dat ze zelfmoord wou plegen en haar kinderen in haar dood wou meenemen, schrijft de krant La République des Pyrenées.

Ze verblijft nog steeds onder bewaking in het ziekenhuis. Volgens de krant zal ze aangeklaagd worden voor moord. Vandaag werd een autopsie uitgevoerd op de lichamen van de kinderen.

De vader ontdekte de brand toen hij thuiskwam van zijn werk. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle maar voor de kinderen kwam de hulp te laat. De moeder werd aangetroffen in een staat van 'verdwazing', aldus aanklager Jean-Christophe Muller. 'Naast haar lag een mes.

Het lijkt erop dat ze na de moord op haar kinderen een eind wilde maken aan haar leven.' De vader verkeerde in shock en werd in een ziekenhuis opgenomen. Hij verklaarde later dat zijn echtgenote al jaren met 'persoonlijkheidsproblemen' kampte.