Volledig scherm
De Washington Nationals vieren feest. © AFP

Washington Nationals voor het eerst naar World Series

Het honkbalteam van Washington Nationals heeft voor het eerst in het bestaan de titel gepakt in de National League en daarmee de World Series bereikt. De ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad won ook het vierde duel met St. Louis Cardinals in de finalereeks, dit keer met 7-4. De best-of-sevenserie is daarmee in het voordeel voor de Nationals beslist: 4-0.

De ploeg van manager Dave Martinez had de eerste drie duels met 2-0, 3-1 en 8-1 gewonnen. In het eigen Nationals Park waren de honkballers uit Washington voor de tweede avond op rij te sterk voor de Cardinals.

De wedstrijd leek na de eerste inning al beslist. Door meerdere honkslagen van Washington en defensief geklungel van de Cardinals nam de ploeg uit hoofdstad een 7-0 voorsprong. Startend werper Dakota Hudson van Cardinals werd al na vijftien ballen in de eerste slagbeurt van de heuvel gehaald door zijn coach.

De Cardinals kwamen in de vijfde inning terug tot 7-4, maar wisten verder niet te scoren. In de achtste inning hield het met 44.000 toeschouwers volgepakte stadion de adem in toen St. Louis alle honken bezet kreeg en de voorsprong in gevaar kwam. Werper Daniel Hudson werd de held van de avond. Hij loste deze situatie op door de laatste vier slagmensen van St. Louis uit te schakelen.

De andere finalist komt uit de American League finaleserie tussen Houston Astros en New York Yankees. Houston won dinsdag de derde wedstrijd in New York met 4-1 en leidt in de serie met 2-1. Woensdag en donderdag zijn in New York de vierde en vijfde wedstrijd in de reeks.

  1. Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag
    PREMIUM

    Nederlan­der riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandel­de dat het negen dagen in coma lag

    De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.