Wat gebeurt er de komende weken en maanden voor Joe Biden ook echt president is?

Joe Biden wordt de volgende president van de Verenigde Staten. Dat is althans wat de grote Amerikaanse persbureaus en tv-zenders berichten op basis van de voorlopige uitslagen. Want officieel zijn die uitslagen nog niet. Voor de Democraat ook echt de eed kan afleggen als nieuwe president, moet er nog heel wat gebeuren. 

 1. TERUGLEZEN | Postbeambte houdt vast aan fraudeverhaal, hertellen stemmen Georgia wordt ‘zware klus’
  Play
  Verkiezingen VS

  TERUGLEZEN | Postbeamb­te houdt vast aan fraudever­haal, hertellen stemmen Georgia wordt ‘zware klus’

  De Amerikaanse staat Georgia gaat de stemmen die bij de presidentsverkiezingen zijn uitgebracht hertellen, melden lokale media. Joe Biden vindt het een ‘schande’ dat Donald Trump zijn verlies bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen weigert toe te geven. ,,Hoe zal ik dit tactvol zeggen: ik denk niet dat dit de nalatenschap van de president helpt.’’ Dit liveblog is nu afgesloten, maar de nieuwste ontwikkelingen rond de VS-verkiezingen lees je hier.
 2. Uitgelekte videobeelden tonen hoe straaljager van Brits vliegdekschip tuimelt
  video

  Uitgelekte videobeel­den tonen hoe straalja­ger van Brits vliegdek­schip tuimelt

  Op sociale media zijn beelden verschenen waarop is te zien hoe een Britse F35 van het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth in de Middellandse zee neerstort. Tijdens het opstijgen raakte de piloot plots in de problemen. De straaljager zelf belandde in zee, de piloot wist zich te redden met de schietstoel. Het incident dateert al van 17 november, maar nu pas zijn details van het ongeval naar buiten gekomen.