Volledig scherm
PREMIUM
© Sander de Wilde

Wat vraag je iemand die de laatste kus van zijn vermoorde vrouw nog op zijn lippen voelt branden?

ReportageMohamed El Bachiri uit Molenbeek verloor zijn vrouw Loubna bij de aanslagen van Brussel. In de Odyssee van Mohamed schrijft hij over de verschrikkelijke storm waarin hij terechtkwam. Het is het aangrijpend relaas van een man die niet wil haten.

Wat vraag je aan iemand die schrijft dat hij de duisternis heeft leren kennen? Die zulke liefdevolle woorden heeft voor zijn Loubna die er niet meer is; dat mooie meisje dat een deel werd van hemzelf, dat in zijn hart kwam om er ‘nooit meer uit weg te gaan’.

Wat kun je nog vragen aan iemand die alleen is achtergebleven met drie kleine jongetjes? Die de laatste kus van zijn vrouw nog op zijn lippen voelt branden, de avond voor die noodlottige 22ste maart in 2016.

  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.