Volledig scherm
PREMIUM
© Sander de Wilde

Wat vraag je iemand die de laatste kus van zijn vermoorde vrouw nog op zijn lippen voelt branden?

ReportageMohamed El Bachiri uit Molenbeek verloor zijn vrouw Loubna bij de aanslagen van Brussel. In de Odyssee van Mohamed schrijft hij over de verschrikkelijke storm waarin hij terechtkwam. Het is het aangrijpend relaas van een man die niet wil haten.

Wat vraag je aan iemand die schrijft dat hij de duisternis heeft leren kennen? Die zulke liefdevolle woorden heeft voor zijn Loubna die er niet meer is; dat mooie meisje dat een deel werd van hemzelf, dat in zijn hart kwam om er ‘nooit meer uit weg te gaan’.

Wat kun je nog vragen aan iemand die alleen is achtergebleven met drie kleine jongetjes? Die de laatste kus van zijn vrouw nog op zijn lippen voelt branden, de avond voor die noodlottige 22ste maart in 2016.

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. In Minnesota is zelfs de National Guard gemobiliseerd. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.