Volledig scherm
De ravage vlak na het instorten van de torens van het WTC in 2001. © EPA

'We krijgen onze dochter er niet mee terug'

De ouders van Ingeborg Lariby, de enige Nederlandse die omkwam bij de aanslagen op de WTC-torens op 11 september 2001, zijn 'opgelucht en blij dat het recht zijn loop heeft gehad'. 'Maar feit blijft dat we onze dochter er niet mee terug hebben.'

Volledig scherm
Ingeborg Lariby kwam om bij de aanslagen op 9/11.

Dat hebben zij via journalist Max Westerman laten weten in een reactie op het overlijden van terroristenleider Osama bin Laden. Westerman was correspondent voor het RTL Nieuws toen de aanslagen plaatsvonden en heeft sindsdien contact met de ouders gehouden.

Claude en Bettina Lariby kunnen het volgens Westerman 'emotioneel niet aan om hun verhaal nogmaals met de pers te delen'. Daarom verzoeken zij media nadrukkelijk om hen met rust te laten.

Ingeborg Lariby was het enige Nederlandse slachtoffer van de terroristische aanslag op de twee gebouwen in New York. Zij werkte op 11 september op de 93e verdieping van de zuidelijke toren van het WTC. De 42-jarige Nederlandse was bedrijfsleidster in het WTC van een bedrijf dat kantoren verhuurt.

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’