Volledig scherm
PREMIUM
© Bernice Notenboom

'We zijn van de Noordpool nieuwe oceaan aan het maken’

Er zijn minder mensen op de Noordpool geweest dan in de ruimte. Ontdekkingsreiziger Bernice Notenboom stond drie keer op het topje van de aarde. Ze raakte zo gefascineerd door die gure, levensgevaarlijke en schitterende plek, dat ze er een ‘biografie’ over schreef: ‘Arctica’.

De temperatuur kan er in de pikdonkere winter gemakkelijk min 60 aantikken. Er groeit niks, er leeft niks. Zelfs geen vogel durft zich er te wagen. Het is niet eens land: het noordpoolgebied is een verzameling drijvende schotsen zee-ijs, vol scheuren en ijsbergen, waar de gure poolwind vrij spel heeft. 

 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.