Volledig scherm
Craig © Twitter/fotomontage

Weduwnaar zoekt nieuwe liefde via flessenpost, milieuactivisten zijn boos

De Britse weduwnaar Craig Sullivan (49) gooide de afgelopen maanden een paar duizend flessen met een liefdesbrief in zee. Zijn creatieve zoektocht werd niet door iedereen gewaardeerd. Hij kreeg een brief terug, met het verzoek direct te stoppen met de flessenpost vanwege het milieu. 

Het idee ontstond toen Craig een boek las over een vrouw die zou sterven aan kanker en een boodschap stuurde naar een potentiële nieuwe liefde voor haar man. Daarop besloot weduwnaar Craig iets soortgelijks te doen.

'Als je een dame bent die op zoek is naar de liefde, zouden we vandaag de twee grootste gelukkigste mensen van de wereld kunnen zijn', stond er op de briefjes van Craig. 'Ik vind het een fijn gevoel om te denken dat deze fles met een reden in jouw handen terecht is gekomen. Neem alsjeblieft contact met me op of geef deze boodschap door.' Hij hoopte dat ze op stranden over de hele wereld terecht zouden komen.

De man verloor 18 maanden geleden zijn vrouw en bezocht sindsdien heel wat stranden in Groot-Brittannië om de flessen in zee te gooien. Op zoek naar iemand om zijn leven mee te delen. En uiteindelijk kwam er een antwoord, van een vrouw die enkele van de flessen had gevonden.

Wandelen

Quote

Ik hoop dat hij snel iemand nieuw vindt om zijn leven mee te delen, maar dan op een milieu­vrien­de­lij­ker manier.


,,Ik was aan het wandelen op Rhossili Beach in Wales toen ik zo'n 30 flessen zag liggen'', vertelt de vrouw aan The Sun. ,,Er zaten berichten in over het vinden van de ware liefde en ik dacht eerst dat het een of ander datingding was. Maar toen ik naar de website surfte, begreep ik plots waarover het ging."

Ze stuurde de man een bericht terug: ,,Stop met vervuilen. Het is erg romantisch, maar mijn vrienden van de Marine Conservation Society en ik zijn erg bezorgd over wat het doet met het milieu", schreef ze. ,,De flessen hadden kunnen breken en scherven kunnen achterlaten op het strand. Dieren in het water hadden er ook gewond door kunnen raken.'' 

De vrouw kreeg al snel antwoord van Craig. ,,Hij zei dat hij niet had verwacht dat er zo veel tegelijk zouden aanspoelen. Ik hoop dat hij snel iemand vindt om zijn leven mee te delen, maar dan op een milieuvriendelijker manier."

Zalm

Ook in Schotland – waar hij flessen in de River Cree gooide – kreeg de man het deksel op de neus. Brandweerman David Mc Creadle (52) viste ze samen met enkele omwonenden uit het water. ,,Hij laat een spoor van vernieling achter", vertelt David. ,,De mensen hier zijn erg milieubewust en proberen weer zalm in de rivier te krijgen. Misschien moet hij eens gaan wandelen met zijn hond als hij iemand wil leren kennen. We hebben de autoriteiten op de hoogte gebracht." 

Craig heeft intussen gemeld dat hij stopt met zijn goedbedoelde project. ,,Het heeft een vieze smaak gekregen en dat was niet de bedoeling", reageert hij. ,,Ik hou van een discussie, maar door alle haatberichten is het echt persoonlijk geworden. Daarom hou ik ermee op. Maar het zal mijn optimisme niet nekken, evenals mijn plannen om een nieuwe liefde te vinden."

Volledig scherm
De aangespoelde flessen © Facebook